Kamariah sukar mencari peguam  

Tuesday, August 16, 2005

Wajah sayu Kamariah yang sedang dalam pertuduhan melanggar perintah Mufti supaya menjauhi ajaran ayah Pin dan keluar dari agama islam (Murtad). Kamariah sebelum ini sukar mendapat khidmat peguam Syarie di Trengganu bagi mewakilinya diatas pertuduhan itu. Hakim syarie Mohammad Abdullah berkata mahkamah memberi tempoh lima hari lagi untuk Kamariah mencari peguamnya supaya perbicaraan dapat diteruskan. Tertuduh memakai baju kurung bunga hijau semasa menghadiri mahkamah.
Komen Webmaster : Siapalah peguam yang ingin membela tertuduh nie. Kita tunggu dan lihat sahaja.
Sumber : Harian Metro

AddThis Social Bookmark Button

21 comments: to “ Kamariah sukar mencari peguam

  • Anonymous
    5:36 PM  

    Wah, yang berdiri belakang Kamariah tu kalau dituduh, aku rela jadi peguam dia, heheheh jambu dokkkkkkk

  • noname
    8:14 PM  

    nonsense yes...
    stupid fucking moron...
    all those stories are crab...
    bloody crab i'm telling you...
    Almighty God will never ever comes to show His face whatsoever in this worthless temporary world in the form of pathetic human being...

  • Anonymous
    3:14 AM  

    HAHHAHAAH dun tell me it's gonna be Karpal Singh! :P
    p/s he's still alive, right?

    -LeeUK-

  • pengarutbersiri
    7:15 AM  

    Ada ke orang yang sanggup jadi peguambela dia? Macam impossible aje nak cari :)

  • tapaudotcom
    10:28 AM  

    suruh la ayah pin bela dia. buat apa nak pakai peguam syarie, kalau dah tak nak lagi ikut ajaran islam. sendiri mau ingat laaa....

  • Anonymous
    11:05 AM  

    Betul tu tapau, suruh le ayah pin jadi lawyer die. Kan ayah pin ade power boleh bikin jerebu.. ngape pulak cari peguam syarei. Kalau tak pun minta le bantuan kjaan langit...

    aku le sape lagi..

  • Anonymous
    7:25 PM  

    lawanyer org dibelakang kamariah...mekap tu...ooo..kujatuh hati

  • harubiru
    3:47 PM  

    tunggu kot-kot SIS nak sponsor lawyer dia...

  • stone
    8:40 AM  

    Suami dia yg mampos tu pun org kampung tak bagi tanam kat kubur org Islam. Tak tahu la tanah terima ke tak kubur suami dia yg murtad tu.

    Bayangkan seorg ustazah boleh hancur! Apa lagi kita. Oleh itu berhati-hati la bila dipelawa minum oleh sesapa kat rumah. Sebaik-baiknya bacalah Bismillah sebelun minum. InsyaAllah terhindar dari sihir.

    Kalau kena sihir macam Kamariah ni sure hilang iman dan akan murtad. Aku dah tgk kawan aku sendiri kena, habis 1 family murtad. Bayangkan bapak dia bilal, abang dia bilal dan kawan aku sendiri tu pun bilal boleh murtad.

    Org yg kena ilmu sesat ni senang nak cam. Muka takde nur. Gelap pekat kalau tgk muka dia. Even kalau kawan kita pun, kalau tgk nampak lain sangat. Takde seri seorg Islam.

    Oleh itu beware of the danger. Sebelum makan atau minum bacalah Bismillah.

  • Anonymous
    1:06 AM  

    [eminem] im gonna kill you, bitch! im gonna break ur motherfcuking neck! [/eminem]

  • Creationism
    12:18 PM  

    1st lady?

  • Anonymous
    4:41 PM  

    rosak... rosak... org tua ganyut tk sedar diri. cam setan jer.

  • Anonymous
    5:01 PM  

    10 ajaran karut Islam yang dibawa Arab ke Semenanjung Malaysia...dan diikuti oleh orang melayu.

    1. Tuhan tinggal di struktur batu, Mekah iaitu Kaabah (Rumah Allah)

    2. Kena baling selipar dan batu di Mina untuk halau hantu dan iblis

    3. Kena cium batu hitam di mekah atau buat flying kiss dari jauh pun dah cukup..

    4. Sembahyang lima waktu--ritual prayer walau tiada dlm kitab Quran dan mesti mengadap Idol Batu di kaabah..dan mesti sembah batu tersebut..setiap kali x 5 waktu

    5. Keluar zakat dan beri wang kpd imam masjid, pej pungutan zakat dan ulamak...walhal.."zakaa" means "purify" - purify yourself..

    6. Solaa, bermaksud "commitment" tapi ditambah ditukar jadi sembahyang 5 waktu walhal ritual prayer tiada dlm Quran..

    7. Pusing balik 7 x di Madinah, macam cerita Red Indian...konon untuk mengingati kesusahan yang dialami oleh siti Hajar ibu Ismail...

    8. Sembahyang mesti laung "allah hu akbar" sekuat yang boleh sebab orang belakang tak dengar bila imam tukar posisi sembahyang..maksud "god is bigger"

    9. Masa ambil air sembahyang, mesti niat dan cakap aku nak bersih dan ambil wuduk dalam bahasa arab...sebab Tuhan tak tahu kau orang nak buat apa...

    10. Sembahyang mesti baca Arab sebab Tuhan adalah Arab dan tahu bahasa arab sahaja. Kalau nyanyi dlm bahasa melayu, sembahyang tak sah...

    Byk lagi...yang sesat...
    Itu belum guarantee masuk syurga lagi...nak kena pikul pahala bebanyak tapi mengumpat orang boleh..Tuhan Allah buta dan tak dengar...janji Islam masuk Syurga...Syurga mak bapak ko..

  • Anonymous
    2:18 AM  

    ni mesti ayah pin ni bagi komen,fuck off ayah pin.stupid dumbshit goddamn motherfucker.i hope u rotten in hell,ayah pin and your stupid follower.fucking idiot.fuck off ayah pin.fuck u and your mother,ayah pin.fuck you.

  • magic miror
    2:41 AM  

    ANONYMOUS,

    Kes ini dinilai dari Perspektif Sesat dan Kebijaksanaan.

    Siapa yang sesat?

    Ayah Pin tak sesat.Dia buat orang Sesat.Dia tahu apa yang dia buat itu tak betul tapi menguntungkan.Semua dapat.Bini orang dapat, anak bini orang dapat, emak bini orang pun dapat.Dia pun tahu dia syirik tapi dia untung.dari segi bijak, tak la teramat bijak tetapi sedikit bijak dan licik.

    Iblis pun tak sesat tetapi menyesatkan.Dia tak akan syirik kerana dia tahu Allah S.w.t itu tuhannya.Tetapi derhaka.Itulah dosa yang Iblis tak buat.Iblis bijak tapi sombong dan angkuh.Derhaka pada Allah S.W.T.
    Ayah Pin memang meminati Iblis sejak kecil dulu.Kalau kat rumah dia, memang banyaklah gambar iblis.
    Dia memang dah lama dah ikut perkembangan Iblis ni...maklumlah minat katakan.Film star.Lakonan dia memang hidup.Manjang Box Office.Sebagai antara Peminat yang paling fanatik dan setia Iblis Laknatullah, Ayah Pin tiada pilihan untuk selalu bersama dan berasmara dengan Iblis melainkan menunjukkan prestasinya sebagai pelakon dan Pengarah dari Malaysia yang paling hebat.Ajaran Cap Teko Pelir itu adalah Master Piece beliau.Modal tak banyak tetapi Box Office.Maklumlah cita rasa Seni orang-orang macam Ali Space tu memang ramai kat sini walaupun sebenarnya tak bagus pun.Yalah, Kalau cerita Kucing mengejar lalat pun boleh laku di Malaysia ni sebab penonton macam Ali Space ramai...nama Ali Space tu Indah khabar seindah rupanya.
    Perkataan "Space" pada Ali tu bukan bermakna dia pernah jadi Angkasawan, tetapi otak dia seperti "Space" iaitu kosong seperti Angkasa.Luas tapi kosong.
    Jadi filem macam Ayah Pin ni pasti akan menerima Iblisi Award iaitu ke Neraka Terbawah dan hidup bersama-sama Iblis Laknatullah sampai bila-bila.

    Itulah cita-cita Ayah Pin sebagai Peminat Iblis.
    Jadi dengan ajaran mengaku tuhan dan prinsip "pelir saya untuk semua" itu akan menjamin dia masuk neraka jahanam tersohor malah lebih bawah dari Hitler atau Salman Rushdie.

    Sesat adalah bodoh atau jahil atau tak tahu.Orang tak tahu jalan ke KL,ikut jalan salah sampai ke JB.Itu sesat.

    Org yang tahu jalan ke KL, tapi pura-pura tak tahu dan terus ke JB sebab ada bini satu lagi.Ini tak sesat tetapi buat-buat sesat.

    Jadi,. orang yang sesat ialah orang yang menjadi pengikut
    Ayah Pin.Si bodoh yang jahil agama atau teramatlah bodohnya atau tidak rasional atau otak mereka tiada upaya untuk berfikir seperti manusia yang mempunyai otak yang yang berfungsi saeperti biasa ini ialah orang yang disesatkan.

    Seperti yang saya katakan sebelum ini, Ayah Pin bukanlah teramat bijak.Bijaklah sedikit dan liciklah sedikit juga.

    Apa yang menguntungkan dia, terdapat ramai orang-orang sesat yang teramat bahlol terutama Melayu lahir sebagai Islam.Kebodohan yang tiada taranya dalam sejarah peradaban Melayu.Hobi mereka ini ialah suka menghina keupayaan berfikir mereka sendiri.Malang sungguh lembu pariah bahlol ni.Ali Spacelah ketua Lembu-Lembu ini.

    Jadi bila saya membaca komen awak tentang 10 Ajaran Karut Islam, maka bolehlah dikatakan awak ini bukanlah sebodoh Ali Space itu.

    Namun, awak boleh berjaya seperti Ali Space ini jika terus mengkaji ajaran-ajaran golongan Anti Hadith secara lebih Serius.Biasiswa boleh diperolehi oleh awak dari golongan anti Hadith atau yang setara kalau betul caranya.Tinggal lagi, lebihkan perhatian kepada prinsip-prinsip lebih dalam seperti persoalan Akidah dari persoalan-persoalan ranting seperti Fardhu Ain dan Kifayah.

    Bukan tak penting hal tersebut,tapi Kristian & Judaism pun mempunyai amalan2 atau Ceremony yang kalau dinilai dari aspek logik dan saintifik memang lebih tak logik dan tak saintifik.Yang lebih penting, ajaran-ajaran pokok yang mereka lebihkan.

    Jadi tahniahlah Anonymous.Teruskan usaha untuk menjadi bahlol yang tidak tahu membezakan isu-isu yang lebih penting daripada upacara keagamaan.Teruskan membaca tanpa merujuk penulisan siapa dan latar belakangnya apatahlah sombong bahlol kerana tidak membuat penilaian yang lebih saintifik dan munasabah sebagai manusia beragama.

    So otak awak yang tidak sebesar mana itu simpanlah dalam peti ais supaya boleh dibuat kajian pada masa hadapan kenapa ada bahlol macam awak ini yang tak ingin belajar bagaimana nak mempelajari agama dari perspektif yang lebih luas.

  • ayah pin suck his father dick
    1:55 PM  

    Do not underestimate the power of stupid people in large groups
    -Albert Einstein(quotes)

  • Atok Din
    10:29 PM  

    Penyokong atau pengikut ayah Pin cuma pandai cakap saja.

    Maklumlah kecik2 tak di sebat rotan. Belajar ugama pun tak habis, fardhu ain pun tak faham.

    Tapi yang ex-ustaz & ex-ustazah punya kes tu lain sikit. Mungkin kena rasuk setan.

    Elok PDRM atau interpol tangkap Dajal AP segera!

  • magic miror
    12:13 AM  

    TOK DIN,

    HMMM...Memang pun bahlol..Pin ,mengaku tuhan pun nak percaya?...Rasionallah sikit....Kalau itu tuhan, perlu ada tuhan ke sehodoh bahlul macam tu?..Buta huruf...
    Tentulah tuhan bukan manusiaaaaaaa....yg percaya tu pegi sekolah...tapi bahlol macam lembu tepi jalan...mampus lebih baik, menyesatkan orang lain.Bini bagi orang lain...lembu pun marah kalau betina dia kena belasah dgn lembu jantan lain.Babi aje tak kisah.Jadi lebih baik jadi babi ajelah.
    Otak suruh pakai tak nak.
    Masuk agama lain ke adalah rasionalnya juga...ini, layak ke panggil agama tu?
    Kelab bahlol-bahlol melayu lahanat...ketua pun buta huruf.../tuhan lagi.kan elok mampus

  • magic miror
    12:20 AM  

    YES,

    "Do not underestimate the power of stupid people in large groups"

    AND YES TOO, THAT A STUPID IS ALWAYS A STUPID.
    IN A GROUP OF STUPIDS, THEY ARE MORE DANGEROUS CAUSE A STUPID WILL LISTEN AND FOLLOW ANOTHER STUPID THAT LISTENING AND OBEY A LESS STUPID AND YET VERY CUNNING LIKE PIN IDIOT

  • Anonymous
    4:16 PM  

    hey nice posts i added you to my bookmarks

    Just wanted to say everything you posted was a good read.
    Its nice too see that some people create decent and entertaining blogs, yours kept me reading for well over 10 minutes.

    Thanks!

  • shams bangi [014-99 33 SSG]
    11:53 AM  

    kawe tak sanggup, biar legal aid suruh pun.. takut saham clear sgt nanti.. malas nak menumpang kalau kes gini.

Design by Amanda @ Blogger Buster